PSYKOTERAPEUT OG STRESSCOACH

HVAD ER STRESS?

Stress er ikke en sygdom, men en tilstand og kroppens reaktion på en belastning karakteriseret af anspændthed og ulyst psykologisk set og høj aktivering af nervesystemets alarmredskab fysiologisk set.

Stress opstår , når de belastninger, krav og udfordringer, som omgivelserne stiller til os – eller som vi stiller til os selv – overstiger de ressourcer og muligheder, vi har til rådighed over en længerevarende periode.

Det er meget individuelt, hvilke faktorer der stresser os, og hvor meget der skal til før bægeret bliver fyldt og flyder over.

 

KONTAKT MIG HER

  Jeg vender tilbage på din henvendelse inden for 48 timer.

  ER JEG STRESSET?

  Hvis du over en længere periode genkender, at:

  Ja, så kan du være stresset – selv om de ovenstående symptomer ikke er ensbetydende med, at du er stresset.

  Genkender du de ovenstående symptomer, er det vigtigt, at du får kigget på, om du har stress, da stress kan føre til følelser af utilstrækkelighed, som igen kan føre til depression. Du kan kontakte din egen læge eller en psykoterapeut, som kan hjælpe med at vurdere, om du er ramt af stress. Du kan også tage en selvtest på nettet, fx: her

  SÅDAN ARBEJDER JEG MED STRESS

  Behandlingen sigter i første omgang på at stabilisere din situation. Det handler om at genoprette balancen i dit system, så du begynder at oplade mere energi, end du bruger. Når du begynder at sove godt om natten og mærker, at du kan slappe af i kroppen, så er du klar til anden del af behandlingen, hvor vi sammen undersøger, hvordan du blev ramt af stress? Hvad er det for mekanismer og leveregler, som har bidraget til, at du er blevet stresset?

  Jeg lægger vægt på, at du får kendskab til de forhold, som stresser dig og til dine egne stressreaktioner, så du fremover kan genkende og mærke, når du presser dig selv for hårdt. Det er vigtigt, så du undgå tilbagefald.

  Behandlingen fokuserer også på, at du lærer at registrere dine behov, og din ret til at få dem opfyldt.

  _______________________

  Jeg har modtaget undervisning af psykolog Pernille Rasmussen