Psykoterapeut og stresscoach

HVORFOR GÅ I TERAPI?

Det er de færreste, der kan sige sig fri for situationer, hvor vi har brug for støtte, vejledning og omsorg. Og hvis netværkets velvilje ikke slår til, kan der være brug for terapeutisk bistand, for at hjælp til at håndtere følelser og situationer, som virker uoverskuelige.

Terapien hjælper dig med at leve i virkeligheden som den er, acceptere dig selv på godt og ondt og rumme, at andre er dem, de er. Og det er slet ikke nogen let opgave.

HVAD SKER DER EGENTLIG UNDER EN TERAPI-SESSION?

Det kan være meget varieret, fordi vi kommer i mange forskellige former og udgaver – med forskellige behov og ønsker. Derfor forsøger jeg at tilrettelægge terapien individuelt, så den støtter dig og din historie bedst muligt.

I løbet af en session stiller jeg åbne spørgsmål for at lære dig bedre at kende og for at forstå, hvad det er, der fylder for dig. Jeg vil dele mine oplevelser af vores samarbejde med dig, og så vil jeg løbende tale med dig om, hvordan vi skal arbejde for bedst at imødekomme dine behov.

Da jeg arbejder oplevelsesorienteret, kan jeg også foreslå forskellige øvelser, som kan være med til at fremme din proces og forståelse for, hvad det kan være, og hvordan det kan være, at din situation er vanskelig?

Frem for alt er der plads til, at du kan være dig selv – præcis som du er.

ER JEG PSYKISK SYG, FORDI JEG GÅR I TERAPI?

Det er faktisk et helt normalt spørgsmål at stille sig selv, og svaret er: nej. Du er ikke psykisk syg, fordi du vælger at gå i terapi. Det viser bare, at du er modig nok til at række ud efter en hjælpende hånd til at løse en situation, som du ikke selv kan finde hoved og hale på. Og det er vel egentlig ganske fornuftigt.

Spørgsmålet opstår mange gange, når vi fornemmer følelser og stemninger i os selv, som vi bliver bange for, fordi vi ikke genkender dem. Det handler ikke om, at vi er ved at blive psykisk syge, men om følelser og sider af os selv, som vi ikke har lært at kende under vores opvækst. Igennem terapien kan du lære dine skyggesider bedre at kende, så du ikke bliver bange for dem og kan bruge dem konstruktivt i dit liv.

VIRKER TERAPI?

Vi ved i dag, at psykoterapi virker. Det er dokumenteret i mange videnskabelige undersøgelser. For eksempel ved vi, at mennesker der gennemgår et psykoterapi-forløb klare sig bedre end 80 % af dem, der ikke modtog psykoterapi. Der er med andre ord ingen grund til ikke at være optimistisk omkring din situation. Langt de fleste får det bedre.

De fleste, der har gået i terapi, fortsætter som alle andre med at møde medgang og modgang i livet, men de oplever også at deres terapi hjalp dem til at nyde medgangen mere og takle modgangen bedre. Det gør en verden til forskel at finde ind til det, der gør, at du kan og tør leve livet – i stedet for alene at overleve.

Du er altid velkommen til at ringe til mig for at høre, om jeg kan hjælpe dig. Hvis din problemstilling ligger uden for mine faglighed og komptencer, vil jeg hjælpe dig med at finde en terapeut til dig.

Luk menu