PSYKOTERAPEUT OG STRESSCOACH

HVORFOR GÅ I TERAPI?

Det er de færreste, der kan sige sig fri for situationer, hvor vi har brug for støtte, vejledning og omsorg. Og hvis netværkets velvilje ikke slår til, kan der være brug for terapeutisk hjælp til at håndtere vanskelige følelser og situationer, som kan virke uoverskuelige. De fleste der opsøger terapi gør det, fordi de har brug for at komme videre eller få bugt med tanker og følelser, som de ikke selv kan håndtere. Her tilbyder terapien et rum, hvor der gennem samtale, støtte og øvelser viser sig nye muligheder, som det var svært at få øje på og gøre brug af på egen hånd.

Helt overordnet kan man sige, at terapien hjælper dig med at leve i virkeligheden som den er, at acceptere dig selv på godt og ondt – og rumme, at andre er dem, de er. Når du når dertil, så forsvinder dine symptomer, og du opdage, at du er kommet videre. 

HVAD SKER DER EGENTLIG UNDER EN TERAPI-SESSION?

Det kan være meget varieret, fordi vi kommer i forskellige former og farver – med forskellige behov og ønsker. Derfor forsøger jeg at tilrettelægge terapien individuelt, så den støtter dig og din historie bedst muligt.

I løbet af en session stiller jeg åbne spørgsmål for at lære dig bedre at kende og for at forstå, hvad det er, der fylder for dig. Jeg vil dele mine oplevelser af vores samarbejde med dig, og så vil jeg løbende tale med dig om, hvordan vi skal arbejde for bedst at imødekomme dine behov.

Vi arbejder med metoder, som giver dig nye perspektiver  på dig selv, og vi arbejder os ind i de problematikker, som du kæmper med. 

Da jeg arbejder oplevelsesorienteret, vil jeg foreslå forskellige øvelser, når jeg fornemmer, at en øvelse kan være med til at fremme din proces og selvforståelse.

Frem for alt er der plads til, at du kan være dig selv – præcis som du er.

KONTAKT MIG HER

  Jeg vender tilbage på din henvendelse inden for 24 timer.

  ER JEG PSYKISK SYG?

  Det er faktisk et helt normalt spørgsmål at stille sig selv, og svaret er: nej. Du er ikke psykisk syg, fordi du vælger at gå i terapi. Det viser bare, at du er modig nok til at række ud efter en hjælpende hånd til at løse en situation, som du ikke selv kan finde hoved og hale på. Og det er vel egentlig ganske fornuftigt.

  Spørgsmålet opstår mange gange, når vi fornemmer følelser og stemninger i os selv, som vi bliver bange for, fordi vi ikke genkender dem. Det handler ikke om, at vi er ved at blive psykisk syge, men om følelser og sider af os selv, som vi ikke har lært at kende under vores opvækst. Igennem terapien kan du lære dine skyggesider bedre at kende, så du ikke bliver bange for dem og kan bruge dem konstruktivt i dit liv.

  VIRKER TERAPI?

  Vi ved i dag, at psykoterapi virker. Det er dokumenteret i mange videnskabelige undersøgelser. For eksempel ved vi, at mennesker der gennemgår et psykoterapi-forløb klare sig bedre end 80 % af dem, der ikke modtog psykoterapi. Der er med andre ord ingen grund til ikke at være optimistisk omkring din situation. Langt de fleste får det bedre.

  De fleste, der har gået i terapi, fortsætter som alle andre med at møde medgang og modgang i livet, men de oplever også at deres terapi hjalp dem til at nyde medgangen mere og takle modgangen bedre. Det gør en verden til forskel at finde ind til det, der gør, at du kan og tør leve livet – i stedet for alene at overleve.

  Du er altid velkommen til at ringe til mig for at høre, om jeg kan hjælpe dig. Hvis din problemstilling ligger uden for mine faglighed og komptencer, kan jeg hjælpe dig med at finde en terapeut.