Psykoterapeut og stresscoach

HVORFOR GÅ I TERAPI?

Det er de færreste, der kan sige sig fri for situationer, hvor vi har brug for støtte, opbakning og omsorg. Og hvis netværkets velvilje ikke slår til, kan der være brug for terapeutisk bistand, for at du derigennem kan få en større forståelse af dig selv og dine omgivelser.

HVAD SKER DER EGENTLIG UNDER EN TERAPI-SESSION?

Det kan være meget varieret, fordi vi kommer i forskellige former og udgaver. Derfor forsøger jeg at tilrettelægge terapien individuelt, så den støtter dig og din historie bedst muligt.

Jeg stiller åbne og nysgerrige spørgsmål for at lære dig at kende og for at forstå, hvad det er, der fylder hos dig. Jeg vil dele mine oplevelser af vores samspil med dig, og så vil jeg løbende tale med dig om, hvordan samarbejdet skal være for, at det passer til dig.

Frem for alt er der plads til, at du kan være dig selv – lige præcis som du er.

ER JEG PSYKISK SYG, FORDI JEG GÅR I TERAPI?

Det er faktisk et helt normalt spørgsmål at stille sig selv, og svaret er: nej. Du er ikke psykisk syg, fordi du vælger at gå i terapi. Det viser sådan set bare, at du rækker ud efter en hjælpende hånd for at løse en situation, som du ikke selv kan finde hoved og hale på. Og det er vel egentlig ganske fornuftigt.

Spørgsmålet opstår mange gange, når vi fornemmer følelser og stemninger i os selv, som vi bliver bange for, fordi vi ikke genkender dem. Det handler ikke om, at vi er ved at blive psykisk syge, men om følelser og sider af os selv, som vi ikke har lært at kende under vores opvækst. Igennem terapien kan du lære dine skyggesider bedre at kende, så du kan finde ro med dem.

Terapien hjælper dig med at leve i virkeligheden som den er, acceptere dig selv på godt og ondt og rumme, at andre er dem, de er.

VIRKER TERAPI?

Vi ved i dag, at psykoterapi virker. Det er dokumenteret i mange videnskabelige undersøgelser. For eksempel ved vi, at mennesker der gennemgår et psykoterapi-forløb klare sig bedre end 80 % af dem, der ikke har modtaget psykoterapi. Der er med andre ord ingen grund til ikke at være optimistisk omkring din situation. Langt de fleste får det bedre.

De fleste, der har gået i terapi, fortsætter som alle andre med at møde medgang og modgang i livet, men de oplever at deres terapi hjalp dem til at nyde medgangen mere og takle modgangen bedre. Det gør en verden til forskel at finde ind til det, der gør, at du kan og tør leve livet – i stedet for at fokusere alene på at overleve.

Du er altid velkommen til at ringe til mig for at høre, om jeg kan hjælpe dig. Hvis din problemstilling ligger uden for mine komptencer, vil jeg hjælpe dig med at finde en god terapeut til dig.

SKRIV TIL MIG HER

© Copyright Carit Abrahamsson 2012

Luk menu