PSYKOTERAPEUT OG STRESSCOACH

HVAD ER DEPRESSION?

Depression er en pinefuld tilstand, hvor glæden forsvinder, farverne falmer og alt bliver gråt. Mange oplever selvdestruktive tanker, vanskeligheder med at sove og manglende handlekraft. Psykologisk set oplever mange svære selvbebrejdelser, skyldfølelse og koncentrationsbesvær. Typisk trækker man sig fra social kontakt, og det kan være svært at finde meningen med livet.

Heldigvis er det sådan, at langt de fleste depressioner klinger af, når der gået 6-9 måneder. Det er hører altså til sjældenhederne at være deprimeret i meget lang tid. Depressionen letter før eller siden for langt de fleste, selv om det ikke føles sådan, når du er deprimeret.

KONTAKT MIG HER

  Jeg vender tilbage på din henvendelse inden for 24 timer.

  ER JEG DEPRIMERET?

  Hvis du over en længere periode oplever:

  • Træthed og at dagligdagsopgaver føles uoverkommelige.
  • At du ikke kan finde glæden – heller ikke ved aktiviteter, som før gav dig energi.
  •  At tankerne kører rundt i hovedet på dig – og mange gange med selvbebrejdelser.
  • At livet er blevet meningsløst, og du har svært ved at tage initiativ.
  • Manglende sexlyst og behov for at være sammen med andre mennesker.
  • At du sover mere end normalt, men du bliver aldrig rigtig udhvilet.
  • Appetitforstyrrelser – typisk nedsat appetit, men også øget appetit.

  Ja, så kan det være en god idé at opsøge din egen læge eller en psykoterapeut. Så du kan få vished for, om du er deprimeret. Du kan også tage en selvtest på nettet, fx her.

  SÅDAN ARBEJDER JEG MED DEPRESSIONER

  Jeg betragter ikke ensidigt depression som en sygdom, der skal kureres. Selvfølgelig skal depressionen behandles, så glæden ved livet vender tilbage, men jeg forstår også depressionen, som en reaktion på et specifikt problem eller situation, som skal løses, så livet igen kan blive meningsfuldt. Det betyder, at depressionen også er et stykke liv, der skal leves. En smertefuld og vanskelig periode jo vist, men stadig en del af livet.

  Jeg behandler derfor depressionen ved sammen med dig at danne mig et billede af, hvordan du forstår din depression? Hvad er sket i dit liv, og hvad fylder så meget, at meningen er forsvundet? Her lægger jeg særlig vægt på at kigge på dine sociale relationer, fordi der ofte er et stort potentiale i at sætte dine relationer mere i spil. Jeg finder det også gavnligt at arbejde med dine tanker, da det er de mange negative tanker, som kører i ring, der vedligeholder din depression.

  Herudover arbejder jeg med konkrete øvelser, så du mellem sessionerne kan arbejde med små opgaver, der modarbejder depressionen og de mange dystre tanker, som følger den.

  _____________________________

  Jeg har modtaget undervisning af psykolog Lars J. Sørensen.