PSYKOTERAPEUT OG STRESSCOACH

Depression, når glæden forsvinder

Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Ifølge NetPsykiater.dk får mellem 2-10 % af alle danskere en depression.

Det er en pinefuld tilstand, hvor glæden svinder, farverne falmer og alt bliver gråt. Mange oplever selvdestruktive tanker, vanskeligheder med at sove og manglende handlekraft.

Almindeligvis bliver depressionen omtalt som en sygdom, som skal kurreres – bl.a. på grund af den lidelse, som følger af depressionen.

Psykoanalytiker Emmy Gut benægter ikke, at depressionen er en smertelig tilstand, men påpeger samtidig at depressionens grundlæggende funktion er at fremme en intensiveret informationsbehandling vedrørende et specifikt problem, således at livet igen kan blive meningsfyldt. Sådan hjælper depressionen os på paradoksal vis med at finde en vej ud af den krise, vi står i. Og når vi gør det, letter depression meget ofte.

Hvis vi anlægger Emmy Guts perspektiv, bliver depressionen ikke længere en sygdom, men et stykke liv som skal leves. En vanskelig periode jo vist, men stadig en del af livet. Måske er det årsagen til, at psykoterapi alene virker lige så godt som medicin, når der er tale om lette og moderate depressioner ifølge NetPsykiater.dk.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål om depression eller psykoterapi.

Indhent et tilbud